01.03.2021 | 07:03
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Letošní výstava Infotherma virtuálně

Druhá polovina ledna byla tradičně spojená s mezinárodní výstavou Infotherma zaměřenou hlavně na vytápění a úspory energií. Vzhledem k rizikovým faktorům spojeným s pandemií covid-19 se pořadatelé již loni v dubnu rozhodli letošní ročník na výstavišti v Ostravě nepořádat.

Kromě jiného nelze z jejich pohledu kvalitně a zodpovědně v době nepředvídatelných rozhodnutí dlouhodobě připravovat akci s takovým počtem vystavovatelů a návštěvníků, na který jsou všichni zvyklí.

Interaktivní web

Na podzim a v zimě navštěvovány webové stránky www.infotherma.cz. To vedlo pořadatele k rozhodnutí připravit projekt s názvem Infotherma 2021 virtuálně. Na jednom poskytuje tento web aktuální nabídky některých vystavovatelů, zajímavé odkazy a náměty. Virtuální výstava se dělí do několika oborových kategorií a dostupná je až do letošního září.

V případě zájmu je možné se průběžně do projektu zapojit. Stránky se budou doplňovat a aktualizovat. Součástí nabídky vystavovatelů jsou i poptávkové formuláře, jejichž prostřednictvím lze kontaktovat firmy s konkrétním požadavkem.

Napřesrok zase v Ostravě

Již nyní se připravuje Infotherma 2022, která se uskuteční na výstavišti v Ostravě od 24. do 27. ledna 2022. V ČR se jedná o významnou specializovanou výstavu se zastoupením tuzemských, evropských a světových značek s produkty k tepelné pohodě našich domovů, kanceláří a dalších objektů.

Výstava se již téměř 30 let snaží mapovat technický pokrok a tradičně se stává místem setkání návštěvníků, odborné veřejnosti a vystavovatelů. Vzhledem k tomu, že je úzce zaměřená na vytápění, úspory energií a využívání obnovitelných zdrojů, těší se stálé pozornosti. Zejména proto, že české domácnosti vynakládají největší část finančních prostředků právě na náklady spojené s vytápěním, spotřebou energií a vody.

Obnovitelné zdroje

Výstavy Infotherma jsou známé i tím, že se zde hojně diskutuje o smysluplném využívání obnovitelných zdrojů. Proto bude opět jedna třetina ploch věnována tomuto tématu. Prezentovat se budou firmy s tepelnými čerpadly, solárními panely a systémy topení s využitím rekuperace. Zvláštní pozornost se bude věnovat možnostem decentralizace výroby energií z obnovitelných zdrojů, umísťování fotovoltaických panelů na střechy domů, skladování přebytků vyrobené energie i spolupráci s centrálními výrobci a distributory. Součástí Infothermy 2022 bude opět bohatý doprovodný program a několik poradenských středisek.

Zdroj: Agentura Inforpres

(Podrobnosti v Komunální technice 2/2021)*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down