Revoluční vzduchový kompresor s technologií FlexAir

Po představení nové řady mobilních kompresorů Bobcat na začátku roku 2024 uvedla společnost na trh nový mobilní vzduchový kompresor PA12.7v. Tato řada vznikla přejmenováním původní Doosan Portable Power (od Doosan Bobcat) a přináší s sebou dědictví více než 100 let průkopnických úspěchů v tomto segmentu.

PA12.7v je kompresor s proměnlivým tlakem, který využívá systém označovaný jako technologie FlexAir; ten umožňuje jeho provoz s tlakem v rozsahu 5,5 až 12,1 baru a nabízí výkonnost od 5,2 do 7 m3/min.

Příspěvek pro všestrannost

Inovativní technologie FlexAir umožňuje využívat celý rozsah výstupního tlaku kompresoru. Uživatel ho tak může prostřednictvím ovládacího panelu plynule nastavovat. Panel je vhodně umístěný a jeho používání je intuitivní, takže obsluha může ihned začít pracovat a využívat systém proměnlivého tlaku a průtoku FlexAir, aby upravila výstupní stlačený vzduch pouhým stisknutím tlačítka.

Díky technologii FlexAir je PA12.7v nejvšestrannějším kompresorem v oboru, přičemž jeho využití je možné v široké škále aplikací. Díky variabilnímu systému přívodu nasávaného vzduchu lze totéž zařízení použít pro různé typy prací od stavebnictví obecně či napájení ručního pneumatického nářadí až po abrazivní tryskání/pískování, tlakové zkoušky potrubí, vysokotlaké průmyslové čištění, svařování, stříkání betonu a zafukování optických kabelů.

Vysokou všestrannost umocňuje mnoho doplňků. Ať už aplikace vyžaduje, aby byl stroj vybavený dochlazovačem, přimazávačem, lapačem jisker, generátorem nebo jinými volitelnými funkcemi, PA12.7v zvládne jakýkoli počet úkolů. Nabízí všestrannost díky volitelnému integrovanému generátoru o výkonu 6 nebo 8,5 kVA, protože umožňuje, aby kompresor i generátor pracovaly současně na 100 % výkonu.

Robustní, snadno udržovatelný

Stejně jako všechny mobilní kompresory Bobcat je i model PA12.7v konstruovaný tak, aby odolal použití v těch nejnáročnějších podmínkách. Silná a lehká polymerová kapota se otevírá o 90°, což usnadňuje údržbu. Všechny části byly navržené tak, aby jejich kontrola, údržba i oprava byly snadné. Prodloužené jsou  vybrané servisní intervaly tak, aby se maximalizovala doba provozuschopnosti a snížily se náklady na údržbu.

Centrální výpust kapalin údržbu také zjednodušuje a zkracuje možné prostoje. Standardně dodávaná základna se zádržnou vanou pro zachycení 110 % kapalin zase zabraňuje jejich úniku a provozovatelům tak přináší větší klid. Obecně je údržba PA12.7v velmi snadná.

S ohledem na obsluhu

Kompresor byl navržený s ohledem na potřeby a požadavky obsluhy. Nabízí proto několik volitelných vnějších prvků včetně nastavitelného podvozku, vnějších ochranných prvků, bezpečnostních řetězů a navijáku hadice upevněného na kapotě, které zajišťují dodatečnou flexibilitu.

Nový PA12.7v je součástí rozsáhlé řady mobilních zdrojů napájení Bobcat, která nabízí široký výběr různých velikostí mobilních kompresorů a generátorů pro použití v celé řady průmyslových odvětví, včetně půjčoven strojů a nářadí, demoličních služeb, inženýrských sítí, stavebnictví, kamenolomů a průmyslu obecně. Svými nejnovějšími produkty, jako je kompresor PA12.7v, se Bobcat snaží rozšířit možnosti volby mobilních zdrojů napájení pro zákazníky po celém světě.*

(Foto archiv/Bobcat)

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down