09.10.2020 | 08:10
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Horkou vodou cíleně na likvidaci plevele

Letos v srpnu posílila akciová společnost Komwag, podnik čistoty a údržby města svůj technický park o speciální stroj určený primárně k likvidaci plevele horkou vodou. Pracovní nástavbu Empas MCB vyráběnou v Nizozemsku dodala do Prahy litoměřická společnost KIS plus, která má pro tuto značku na tuzemském trhu generální zastoupení.

Primárním využitím horkovodní jednotky agregované na korbě univerzálního nosiče kategorie N 1 bude likvidace plevele, ale může pomoci i při odstraňování graffiti, mytí fasád a vysokotlakém mytí povrchů.

„Varianty chemického odstraňování plevele jsou jednoznačně na ústupu a požadavky našich obchodních partnerů se mění. Proto bylo nutné doplnit strojový park o odpovídající výkonnou techniku. Stroje odstraňující plevel horkým vzduchem jsme již v minulosti měli, ale jejich ekonomická efektivita nebyla ideální, i když si svoji práci zastaly. Rozhodli jsme se tedy pro pořízení speciálu, který by plevel odstranil pokud možno rychle a s co nejnižšími náklady. Společnost KIS plus, se kterou úspěšně spolupracujeme již několik let, nám nabídla produkt značky Empas, pro kterou získala generální zastoupení. Stroj nás přesvědčil nejen svými technickými parametry a předvedeným výkonem, ale i příznivou pořizovací cenou a rychlostí dodání. Se společností KIS plus máme dobré zkušenosti i v poskytování potřebných servisních služeb, takže se dá říci, že jsme vsadili na jistotu,“ vysvětluje místopředseda představenstva akciové společnosti Komwag, Ing. Jan Petružálek.

Jak podotkl, firma Komwag nyní může nabídnout několik variant metod odstraňování plevele, které se dají vhodně kombinovat. „Někde je třeba při čištění nasadit chemii, jinde stačí horká voda, nebo mechanické čištění. A v mnoha případech se stále neobejdeme bez ruční práce, nicméně očekáváme, že nový stroj podstatně zvýší naší produktivitu.“*

Více v časopisu Komunální technika 10/2020.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down