29.06.2020 | 11:06
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Se všemi stroji od jednoho dodavatele

Málokdo kromě železničních nadšenců a odborníků ví, že v České republice existuje unikátní a vysoce hodnocená zkušební uzavřená trať pro kolejová vozidla – testovací okruh Velim spadající pod Výzkumný ústav železniční, a. s. (VUZ).

Tato instituce se specializuje na poskytování odborných služeb a komplexních řešení při posuzování, certifikaci a zkušebnictví železničních vozidel, systémů a drážní dopravy. Dále poskytuje specializované služby v oblasti autorizované a akreditované činnosti a zkušebnictví železničních vozidel a jejich komponentů.

VARI a Honda hrají prim

Již řadu let se o zelené a zpevněné plochy v tomto celosvětově ojedinělém areálu stará zahradní a komunální technika VARI a Honda. Prakticky všechny stroje kromě rotačních sekaček jsou v celoroční permanenci.

Perfektní vzhled všech zelených ploch tady mají na starosti dva zahradní žací traktory Honda se sběrem. Menší plochy, kam nezajede traktor, sekají dvě ručně vedené rotační sekačky VARI s motory Honda.

Zpevněné plochy, kterých je v areálu také značné množství, uklízejí s pomocí zametacích kartáčů se sběrným boxem a radlice na sníh, která se připojuje do předních závěsů zahradních traktorů.

Pod jednou střechou

V letošním roce investovala správa údržby okruhu Velim do profesionálního bateriového programu od firmy EGO. Hlavním cílem tohoto kroku je snížení emisí a hluku a současně zajištění pohodlnější práce pro zaměstnance zdejší údržby. Nově tak na okruhu kromě lokomotiv a vlakových souprav budou ševelit i tiché motory fukarů, vyžínačů, řetězových pil a dalších pomocníků na akumulátorový pohon.

Dodejme, že značka EGO, stejně jako Honda a VARI, patří distribučně pod jednu společnost. Proto má v komplexní péči veškerý sortiment strojů pro údržbu areálu okruhu nedaleká podniková prodejna a servis VARI v Libici nad Cidlinou.

Vysoké požadavky

Dodací termíny, vstřícnost a odbornost vyzdvihuje zejména šéf zdejší údržby Josef Kafka: „Velmi oceňuji především komplexnost služeb. To, že máme servis všech našich strojů na jednom místě, je to pro nás mimořádně výhodné z hlediska logistiky a termínů. Testovací okruh je velmi vytížený. Po celý rok tady pracují týmy techniků od našich zákazníků z celého světa. Proto klademe vysoký důraz na bezpečnost, kvalitu, ale i vzhled zázemí. Stejné požadavky máme logicky i na naše dodavatele techniky a vybavení, a to ve všech oblastech. Patří mezi ně samozřejmě také zahradní a komunální technika, která musí sloužit v průběhu celé sezóny na sto procent. V dohledné době plánujeme ještě řešit odstraňování plevelů okolo obrubníků. Z techniky určené pro tyto účely se mně líbí ocelový kartáč B-35 Vedex od VARI. Vyzkoušíme ho a pokud budeme spokojeni, stane se s největší pravděpodobností posilou flotily naší techniky.“

(Podrobnosti v Komunální technice 6/2020)

www.vari.cz

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down