10.06.2020 | 05:06
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Vítězství v soutěži si vyžádalo nové technické zabezpečení

Již pátým rokem se pražská společnost MM INSTALACE věnuje mimo jiné také údržbě veřejné zeleně. Letos na jaře se jí podařilo zvítězit ve výběrovém řízení vypsaném Magistrátem hlavního města Prahy a začala se věnovat péči o zeleň v okolí komunikací především na území Prahy 5. Jednou z podmínek úspěchu ve veřejné soutěži bylo profesionální technické vybavení. Proto strojový park posílily hned dva nové traktory a potřebné pracovní adaptéry.

„Když jsme přemýšleli, jakou vhodnou techniku zvolit, rozhodli jsme se obrátit na již v minulosti osvědčeného dodavatele, společnost NOBUR. Tato firma nám dodala a servisuje žací ridery Husqvarna, které využíváme již dva roky a s jejími službami jsme byli zatím vždy plně spokojeni. Zkušení produktoví manažeři nám doporučili pořízení univerzálního traktoru Kubota s příkopovým ramenem Tifermec. Při údržbě okolí komunikací i cyklostezek využíváme technologii mulčování a ramenový mulčovač s potřebným dosahem je tedy pro nás ideální volbou. Mulčovat bychom měli třikrát za sezónu, ale počet sečí se pochopitelně řídí podle přírodních podmínek a z nich vyplývajících požadavků Technické správy komunikací. Například v loňském roce se vzhledem k setrvalému suchu mulčovalo pouze dvakrát. Pro údržbu cyklostezky platí zavedená pravidla, posečen musí být minimálně metrový pás po každé straně a zároveň odstraněny větve stromů a keřů, aby nedocházelo k ohrožení uživatelů. Se zakoupenou technikou jsme schopni tyto podmínky bez problémů zajistit,“ popisuje jednatel společnosti MM INSTALACE Petr Selement.

První univerzální traktor Kubota L2602 s příkopovým ramenem Tifermec 380 G zakoupila firma letos v únoru. Druhý traktor Kubota L2421 přibyl do strojového parku koncem dubna. „První souprava je již od začátku dubna v plném provozu. Druhý traktor je agregován s vozíkem s nástavbou a bude sloužit hlavně při přepravě objemného bioodpadu,“ upřesňuje Petr Selement.*

Více v časopisu Komunální technika 6/2020.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down