S bohatou škálou ramen i mulčovačů

Společnost Cime, s. r. o., je přes 10 let výhradním dovozcem příkopových ramen a stranových mulčovačů italského výrobce Ferri, který je díky kvalitě svých výrobků známý po celém světě.

Společnost Ferri byla založena již v roce 1844 a jako rodinná firma s dlouholetou tradicí funguje tak i nadále. Široká nabídka modelů příkopových ramen a mulčovačů dokáže uspokojit potřeby všech zákazníků.

U příkopových ramen je nutné zmínit několik klíčových vlastností, které zpříjemní práci a ochrání investici vloženou do pořízení stroje. Pracovní dosah začíná na 2,5 m a končí až na 9,3 m u profesionálních komunálních strojů. V tomto rozmezí si tedy vybere každý.

Pro odolnost vůči vysoké torzní síle se rámy vyrábějí z trubkových profilů a pro zvýšenou pevnost ve spojích jsou jejich koncové konzoly kované. V případě nárazu jsou ramena standardně vybavena protinárázovou pojistkou – mechanickou či hydraulickou. U modelů s větším dosahem je navíc možnost sklopit rám za traktor. Rameno pak při přepravě za ním zcela „schované“.

Pracovní záběr mulčovacích hlav začíná od 80 cm pro ramena k malotraktorům až po 125 cm pro traktory o výkonu 150 k. Hlavy mají úhlový rozsah 190o – 235o, mohou být vybaveny buď „Y“ noži nebo cepovými kladivy. Plovoucí poloha hlavy je samozřejmostí. O pohon nožů se stará vlastní hydraulický okruh s čerpadlem poháněným od vývodového hřídele traktoru.

V segmentu stranových mulčovačů platí stejná politika – několik modelových řad nabízí různá řešení pro různé potřeby. Od řady ZME pro malotraktory se záběrem od 1,2 m až po profesionální řadu ZHE se záběrem až 2,5 m.

Nejprodávanější řada ZMTE s šířkou 1,6–2 m, nabízí šest spirálových řad nožů či kladiv, které si snadno poradí i  se dřevinami do průměru 4 cm. Tyto stroje jsou velmi oblíbené u farmářů a krajinářů. Externí uložení převodovky umožňuje větší pracovní hloubku pro větší dosah při mulčování hrází či příkopů. Pohodlí při práci zvýší plovoucí rám pro kopírování terénu nebo jednoduché zajištění v přepravní poloze bez použití řetězů či jiného jištění.

Široká nabídka modelů příkopových ramen a mulčovačů dokáže uspokojit potřeby všech zákazníků. Uplatní se v zemědělských, ovocnářských či vinařských podnicích, u firem zabývajících se údržbou zeleně i v komunálních službách měst a obcí. Více informací najdete na www.cime.cz.

(Podrobnosti v Komunální technice 5/2020)*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down