Vstříc paní zimě letos s novými sestavami

Dvě novinky s důrazem na zimní údržbu a současně akční ceny představila firma K.B.T. PROFTECH s. r. o. v sídlech svých prodejců. Turné s názvem Zima 2019 se linulo od září do listopadu na deseti zastávkách rozesetých po celém území ČR.

„Putovní přehlídku s možností vlastního vyzkoušení pod odborným dohledem jsme uspořádali u našich prodejců v regionech proto, abychom se maximálně přiblížili k potenciálním zákazníkům a oni se nemuseli trmácet za námi. Hlavní roli hrály traktor Kubota nové řady ST, model 401H Cab, a novinka pro letošní rok v podobě užitkového terénního vozidla Kubota RTV-X1110, oba stroje včetně doplňků pro zimní údržbu. Připravili jsme na ně zajímavé ceny. Předpremiéru tato dvojice v zimních kostýmech odehrála 11. a 12. září na Dni Zemědělce v Kameni,“ vysvětlil produktový manažer společnosti K.B.T. PROFTECH pro komunální techniku Pavel Lorek.

Nekorunovaný král traktorů

Podle něj nová série komunálních traktorů Kubota řady ST posunuje standardní výbavu těchto strojů do nové dimenze. Výborná ergonomie, výkonnost a jednoduché ovládání umožňují maximální produktivitu. Značnou výhodou je, že všechny hlavní komponenty vyrábí Kubota. Nový model ST 401H (foto 1) patří v současné době do nejužší špičky techniky pro zimní údržbu, a to především s ohledem na šířku obhospodařovaných chodníků a parkovišť.

Tříválcový, kapalinou chlazený dieselmotor Kubota (39 k) prospívá kvalitě a ekonomice provozu při každodenním nasazení. Třístupňová hydrostatická převodovka a systém řízení Bi-Speed zajišťují dobrou manévrovatelnost, šetrnost k podloží a pojezdovou rychlost 0,2–30 km/h. Uzávěrka diferenciálu pomůže při překonávání složitých míst. Hydraulická čerpadla s výkonem 49,2 l/min (pracovní výkon 30,6 l/min) garantují výkon hydrauliky na úrovni „dospělých“ traktorů. Benefitem pro celoroční práci je pohon 4 x 4.

Pro kompletní zimní údržbu nabízí Kubota model ST 401 H Cab s předním trojúhelníkovým závěsem, čelním vývodovým hřídelem (1000 ot/min), sněhovou radlicí o šířce záběru 1,5 m zadním rozmetadlem soli nebo inertního materiálu. Akční cenu stanovil prodejce na 983 000 korun bez daně (1 189 430 Kč s DPH).

K užitku a do terénu

Letos představená novinka, užitkový terénní vůz Kubota RTV-X1110 (foto 2), splňuje veškeré požadavky pro široké využití. Hodí se zejména pro komunální služby, zemědělství a stavební činnosti. Uplatní se také u horské služby, ve sportovních areálech včetně golfových a při hobby aktivitách. V případě montáže pásů je využití tohoto stroje v zimě neomezené.

Naftový tříválec Kubota s výkonem 24 k je dostatečně silný pro pohon hydraulického čerpadla i hydrostatické převodovky Kubota VHT-X. Ta reaguje bez ohledu na zátěž a nabízí tři jízdní rozsahy (rychle, pomalu, zpátečka). Na rozdíl od variátorové (řemenové) převodovky pracuje s minimálním opotřebením. Samozřejmostí je splnění emisních předpisů.

Ergonomicky tvarované sedadlo s tlumením otřesů ukazuje na těžiště nasazení tohoto stroje. Obsluha stroje s ním musí pracovat až osm hodin denně a přitom nesmí dojít k žádné újmě na zdraví. Vůz RTV-X1110 je stejně jako ty větší postavený na pevném rámu. Samozřejmostí je kompletní odpružení. Přední nápravu McPherson a zadní De Dijon známe z nákladních vozidel. Díky tomu jsou nárazy při jízdě v terénu co nejvíc eliminované. Přitom obsluha určitě ocení pevnou podlahu.

Problém nečiní ani rozjezdy ze svahu a výjezdy vzhůru. Je-li vrstva sněhu opravdu vysoká, pomohou pásy. Stroj s maximální rychlostí 40 km/h nedělá žádný velký hluk.

Vozu RTV-X1110 proto nečiní problém ani zimní údržba. Vytápěná kabina, čelní závěs se zametacím kartáčem Kersten 1650 a sypač s agregací na hydraulicky sklopnou korbu, poháněný elektrickým 12V motorem, z něj udělá plnohodnotnou náhradu například za dosluhující „multikáry“. Zvýhodněná cena je bez daně 850 000 korun, tedy 1 028 500 Kč s DPH.

***

V době uzávěrky tohoto vydání (konec října) stále platily zvýhodněné ceny. Zda tomu tak bude i v době, kdy časopis vychází, nejlépe zjistíte u svého nejbližšího regionálního prodejce na internetové adrese: https://www.kubota.cz/prodejci. Třeba se ještě dostane i na vás.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down