21.05.2019 | 06:05
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Premiéra okořeněná technickými novinkami

Historicky první den otevřených dveří uspořádala ve svém areálu v Pohledu nedaleko Havlíčkova Brodu společnost DVOŘÁK – svahové sekačky. V připraveném programu hrály samozřejmě prim svahové sekačky Spider. Návštěvníci si mohli prohlédnout a popřípadě i vyzkoušet všech pět momentálně vyráběných modelů včetně dvou novinek ve výrobním programu. Pro zájemce byly připraveny také prohlídky výrobního závodu vybaveného moderními technologiemi, takže bylo možné nahlédnout i do zákulisí výroby oblíbených strojů.

Firma momentálně zaměstnává téměř osmdesát lidí a výroba funguje, až na výjimky, v režimu jednosměnného provozu. Jelikož produkce stále roste, v blízkém výhledu je rozšíření výrobní kapacity spojené s vybudováním nové haly. „O naše produkty je zájem a obrat narůstá. Jelikož se snažíme co nejvíce komponentů vyrábět sami, musíme být vybaveni špičkovými technologiemi,“ vysvětluje manažerka marketingu Bc. Pavlína Nováková.

 

V nabídce je momentálně pět modelů

K praxí prověřeným modelům svahových sekaček Spider s označením ILD01, ILD02 a 2SGS přibyly dva nové – taktéž dálkově řízené stroje XLINER a 3RIDER (u tohoto modelu se do budoucna počítá i s možností řízení na stroji sedící obsluhy a s dalším příslušenstvím).

Hlavní přednosti svahových sekaček Spider zůstávají u nově vyráběných typů pochopitelně zachovány. Za zmínku určitě stojí vysoká produktivita, kdy ve svazích stroje nahrazují až patnáct pracovníků s křovinořezy. Řízení dálkovým ovládáním umožňuje bezpečnou práci i v těžko dostupném terénu a na prudkých svazích. Přitom stroje s unikátním systémem pojezdu zvládají svahy se sklonem až 55 stupňů. K dispozici zůstává i patentovaný systém pojezdu (tančící krok) šetrný k ošetřovanému povrchu. Ale sekačky Spider zdaleka nemusejí pracovat pouze ve svažitém terénu. Jde o univerzální stroje využitelné jak při intenzivní údržbě parkových rozlehlých ploch, tak při mulčování přerostlého travního porostu popřípadě náletových dřevin. Nové modely v této charakteristice nejsou výjimkou, navíc jsou obohaceny o inovativní prvky zefektivňující jejich provoz.*

Více v časopisu Komunální technika 5/2019.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down