17.04.2019 | 06:04
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Dálkově řízené stroje nejen pro sečení ve svazích

V rámci bohatého programu dnů otevřených dveří, které uspořádala v Brně-Útěchově společnost ALFA PROFI, došlo též na praktické ukázky lesní techniky reprezentované dálkově ovládanými profesionálními stroji Green Climber na pásových podvozcích určených pro nasazení v extrémních terénech. Svoje přednosti ukázaly hned dva modely LV600 a LV800, přičemž ten druhý je letošní novinkou.

Italský výrobce těchto strojů má již více než 40letou historii ve výrobě dálkově ovládaných transportních podvozků pro petrochemický průmysl, ale intenzivní vývoj dálkově ovládaných sekaček na pásových podvozcích začal zhruba před deseti roky.

Od té doby se původně jednoúčelové sekačky změnily v plnohodnotné nosiče umožňující agregaci s vysoce výkonnými pracovními adaptéry.

Jejich pásový podvozek je rozšiřitelný, což pozitivně přispívá k jejich stabilitě v náročném terénu. Zároveň jsou po zúžení rozchodu pásů pohodlně přepravitelné na vleku nebo uvnitř dodávky. Jejich dálkové ovládání s dosahem až 300 metrů je velice jednoduché a práce stroje, na kterém nemusí sedět obsluha, je i v extrémních terénech bezpečná. V těžkých podmínkách jsou nosiče jako doma a velice dobře se osvědčují i při lesních pracích, kdy snadno drtí klest i náletové dřeviny. Kromě zpracování potěžebních zbytků se také uplatňují například při údržbě ochranných pásem pod elektrovody, v okolí vodních toků apod. Díky možnosti bočního posuvu nářadí až o 80 cm si poradí i s úpravou členitého terénu. Nosič je vybaven axiálním čerpadlem zajišťujícím potřebný výkon při optimální pracovní rychlosti, což přispívá nejen ke zvýšení pracovního výkonu, ale i snižuje spotřebu pohonných hmot a prodlužuje životnost stroje.*

Více v časopisu Komunální technika 4/2019.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down