14.11.2017 | 09:11
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nejvyšší bod rakouské vysokohorské silnice pokořen

Martin Havelka má za sebou svůj další výjezd na rakouskou Großglocknerstraße, nejvýše položenou silnici v Evropě. Se svým Zetorem Z 25 to zvládl v rámci každoroční akce Traktor WM 2017, která probíhala od 14. do 17. 9. 2017. Tento ročník se mu dařilo ještě lépe než loni - podařilo se mu zdolat pomyslnou metu vyjetím na Edelweisspitze do nadmořské výšky 2571 metrů.

Jak probíhala cesta z rodných Škrdlovic až do Rakouska? Stalo se něco, co vás při cestách překvapilo? Jaké počasí vás během cesty provázelo?

 

Ráno jsme ze Škrdlovic vyjeli v 8 hodin se Zetorem 25 na vleku. Od nás do města Bruck je to bezmála 600 km. Celá cesta probíhala bez problémů, jen na hranicích začalo pršet, což nás bohužel provázelo až do cílové destinace.

 

Cílem byla akce Traktor WM 2017 ve městě Bruck an der Großglocknerstraße. Jak probíhal první den v městečku Bruck, odkud se v rámci akce Traktor WM 2017 vyjíždělo? A co další dny?

 

Jakmile jsme okolo osmnácté hodiny dorazili, absolvovali jsme registraci, kde nám přidělili startovní číslo. Ráno jsme složili traktor z vleku, vysušili sedačku a vydali se na náměstí na slavnostní zahájení akce a start do prvního měřeného úseku, do městečka Fusch. Po absolvování první etapy jsme pokračovali dále až k mýtné bráně Grossglocknerské silnice (1120 m n. m.). Využili jsme toho, že se počasí trochu umoudřilo, lehce jsme potrénovali na zítřek a pořídili pár fotografií. Další den jsme okolo osmé hodiny ráno projeli startem, mýtnou branou a vydali se na vrchol. Cestou probíhalo měření druhého soutěžního úseku.*

Více v časopisu Komunální technika 11/2017.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down