12.07.2017 | 11:07
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Ve znamení elektromobility

Dvoudenní tradiční dny otevřených dveří uspořádala ve svém areálu v Modleticích nedaleko Prahy společnost ITTEC. Návštěvníci se mohli seznámit s novinkami v sortimentu techniky i závlah i s rozšířenými službami, které firma poskytuje, ať již jde o konzultace a poradenství, nebo půjčovnu strojů vhodných pro nasazení v technických službách, či práci v parcích, zahradách a na sportovištích. Hodně prostoru bylo letos věnováno užitkovým vozidlům na elektrický pohon.

Zájem o techniku s alternativním pohonem se bezpochyby zvyšuje a komunální sféra by neměla být zřejmě v tomto směru výjimkou. Příkladem mohou být multifunkční elektrické pracovní vozíky. Prodeji a servisu této techniky se společnost ITTEC věnuje již dlouhodobě. První užitková vozidla tohoto typu byla určena především pro využití na golfových hřištích či v rekreačních areálech, nicméně časy se mění a možnosti nasazení elektrických vozidel jsou díky jejich prodlužujícímu se dojezdu mnohem širší.

„Užitková, převážně elektrická vozidla máme v nabídce zhruba deset let a jejich prodej prošel a stále prochází postupným vývojem. Homologace pro silniční provoz trvala u prvního modelu zhruba rok, do té doby vozidla jezdila pouze v uzavřených areálech. Již v roce 2015 se podařilo prodat 160 vozidel, z nichž pouze zhruba polovina byla určena pro golfová hřiště a sportoviště, druhá polovina byla čistě užitková a výrazně převládaly stroje na elektrický pohon,“ vrací se zpět do historie obchodní zástupce společnosti Ittec František Hejlek.*

Více v časopisu Komunální technika 7/2017.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down