Od Nového roku s vlastním traktorem

Ve službě je teprve pár měsíců, ale pořád má co dělat. Nejdřív s radlicí a sypačem, potom hlavně se zametacím kartáčem a teď s přívěsem. Teď si nasadí žací ústrojí a bude pokračovat.

Dřevčice, malebná obec ležící za Prahou na staré silnici do Brandýsa nad Labem a Staré Boleslavi se rozhodla pořídit si vlastní traktor poté, co ji letos v zimě vypadla možnost využít dosud poskytované služby.

I s kabinou se John Deere 1026R výškově vejde pod dva metry a široký je pouhého 1,2 metru. Stejně široká je i radlice a čelní zametač Matev. Radlici i zametač lze natočit, pak mají záběr jen 115 cm. Při zimní údržbě traktor pracoval častěji se zametačem než s radlicí. A využili jej při jarním úklidu posypového štěrku.

Místní komunikace a chodníky v Dřevčicích podle starostky Evy Šafarčíkové představují kilometry ploch, jež je potřeba pravidelně uklízet. „Plochy k sekání zaujímají zhruba 26 tisíc metrů čtverečních, v loňském roce se sekaly šestkrát nebo sedmkrát, takže i přes sezónu čeká traktor dost práce,“ připomíná starostka.

Traktor John Deere 1026R pohání atmosféricky plněný vznětový tříválec s objemem 1,115 litru a výkonem 18,5 kW (25,2 k). Točivý moment vrcholí na hodnotě 63,7 Nm v 1900 otáčkách za minutu, do palivové nádrže se vejde 21,2 litru. V traktoru nenajdete žádnou řadicí páku ani spojku. Pojez vpřed a vzad se u automatické hydrostatické převodovky eHydro ovládá dvojicí pedálů TwinTouch. Převodovka má dva rozsahy, je vybavena tempomatem a traktoru dovolí plynule zrychlit z nuly až na 14,6 km/h. Poháněna jsou všechna čtyři kola a v zadní nápravě nechybí uzávěrka diferenciálu.*

(papá)

(Podrobnosti v Komunální technice 6/2017)

 

 

 

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down