22.04.2017 | 10:04
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Akumulátorová technika ve službách ticha

Akumulátorová technika je trend. Husqvarna ho předznamenala už před více než 20 lety uvedením první robotické sekačky. Díky tomu dnes může nabídnout nejen robotickou sekačku, ale s tichými a výkonnými akumulátorovými stroji oslovit i náročný profi segment.

Co mají robotické sekačky Automower® společného s nesenými akumulátorovými stroji Husqvarna? Mnoho dobrých vlastností. Především nízký provozní hluk, nulové přímé emise, snadnou obsluhu, minimální údržbu a vysokou spolehlivost. Absolutním přeborníkem v tichosti při práci jsou však robotické sekačky.

Výkonný i sofistikovaný

Vrcholem současné nabídky Husqvarny v oblasti robotických sekaček je model Automower® 450X. Spojuje v sobě schopnost hravě posekat ohromnou travnatou plochu se smyslem pro nejmenší detail. Dostatek energie pro udržování pozemku o rozloze až 5000 m2 mu dodává lithiový akumulátor, schopnost orientace i na velmi členité zahradě zajišťuje hned několik promyšlených funkcí. Sekačka je vybavena ultrazvukovými senzory, navigací GPS a dokonce kartou SIM pro komunikaci s uživatelem.

Husqvarna Automower® 450X disponuje spoustou osvědčených prvků s řadou vylepšení. Jedním z nich je několikanásobné jištění proti odcizení – od zámku s osobním kódem přes hlasitý alarm při pokusu o neoprávněnou manipulaci až po sledování polohy sekačky přes satelity. Nejlepší výsledek sekání trávníku zaručuje náhodný pohyb, ale díky módu spirálovité dráhy dokáže sekat také souvisle, pokud potřebujeme v co nejkratší době posekat konkrétní menší plochu. Perfektní řez zajišťují otočné nože ostré jako žiletka, které jdou v případě potřeby snadno vyměnit.

Robot pod kontrolou

Vedle ohraničujících a naváděcích vodičů přispívá k efektivnímu pohybu po zahradě satelitní navigační systém GPS. Automower® 450X díky němu registruje, kterou část zahrady už posekal, a může se věnovat zbývajícím plochám. Efektivní pohyb sekačky přispívá k perfektnímu výsledku sekání a znamená také úsporu energie.

Hlavní výhoda robotické sekačky – samostatnost a nezávislost – je nyní povýšena na další úroveň zásluhou funkce Automower Connect. Díky aplikaci v mobilním telefonu můžeme sekačku ovládat na dálku z jakéhokoli místa se signálem GSM. Kdykoli ji například můžeme zastavit či naopak uvést do chodu, „zaparkovat“ ji v nabíjecí stanici, změnit stávající nastavení nebo také přijímat varovné zprávy.

Ticho léčí

Výhody akumulátorového pohonu Husqvarna zúročila také u ručně nesených strojů pro les a zahradu. Prosazuje snižování hluku při údržbě veřejné zeleně, proto vyvinula profesionální řadu akumulátorového nářadí, které vyniká výkonem srovnatelným s benzinovými stroji při minimální hlučnosti. Plně nabitý akumulátor odvede stejnou práci jako jedna nádrž benzinu. Pokud máme druhý akumulátor, můžeme pracovat nepřetržitě, protože než jeden vybijeme, druhý se nabije.

Vyzkoušejte třeba akumulátorovou řetězovou pilu 536Li XP s rychlostí řetězu 20 m/s nebo zcela nové nůžky na živé ploty 536LiHD60X s lištou o délce 60 cm! Výkonný lithiový akumulátor 36 V je možné použít také do dalších strojů pro profesionální a náročné uživatele, jako jsou vyžínače řady 536Li či foukač 436LiB. Používáním této vyspělé akumulátorové zahradní techniky v komunální sféře přispějeme ke snížení hluku, který by jinak obtěžoval nejen samotné uživatele, ale především okolí. Více informací na www.husqvarna.cz

*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down