11.07.2014 | 12:07
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Tradiční setkání v Jiřetíně pod Jedlovou

Jarní den otevřených dveří uspořádala ve svém areálu v Jiřetíně pod Jedlovou společnost Eurogreen CZ. Mezi představenými produkty hrály prim jako obvykle stroje značek Iseki a AS-Motor. Kromě nich se mohli návštěvníci seznámit například s technikou vhodnou pro údržbu a regeneraci trávníků, projet se užitkovým vozem Mega, nebo si vyzkoušet při praktických ukázkách práci štěpkovačů a drtičů Jensen a Eliet. A na ploše areálu nechyběly ani tentokrát některé novinky určené pro letošní sezónu.

Mezi novinkami značky AS-Motor určitě stojí za pozornost kladívkový mulčovač AS 901. Jeho konstrukce vychází z podvozku úspěšných rotačních mulčovačů výrobních řad AS 65, 73 a 84.

Stroj je vhodný především pro údržbu extrémních ploch, ale může být nasazen i při péči o pravidelně udržované pozemky. Jeho výhodou je velká svahová dostupnost, velmi dobrou práci odvádí jak při jízdě po vrstevnici (otočná přední kola lze při jízdě napříč svahem aretovat), tak při strmém stoupání.

Do lesnických školek a výsadby se hodí sekačka AS 65 Scout. Tento rychlý, precizní a vysoce účinný speciál se šířkou pracovního záběru 65 cm pracuje s minimální výškou sečení 12 cm.

Novinkou mezi sekačkami Iseki s čelním sečením a centrálním výhozem bude během letošního roku navýšení výkonu u řady SFH. Tyto sekačky budou k dispozici i ve verzích s motory o výkonu 40 a 50 koní, se sběrným košem s kapacitou 1300 litrů a pracovním záběrem 140, nebo 155 centimetrů.

Již v loňském roce se objevila na trhu nová řada kompaktních univerzálních traktorů Iseki TJA 800. V Jiřetíně se prezentoval silnější z obou vyráběných modelů s označením TJA 8100 a maximálním výkonem motoru 102 koní.

Novinkou mezi užitkovými vozy Mega je letos kompaktní vozidlo D-TRUCK poháněné spolehlivým a účinným dieselovým motorem Kubota.*

Více v časopisu Komunální technika 6/2014

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down