01.11.2009 | 11:11
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Již třetí setkání s veřejností

Informovat občany o problematice životního prostředí a nakládání s odpady, takový byl hlavní cíl již tradičního setkání společnosti Komwag s veřejností. Třetí ročník akce proběhl koncem května na pražském Náměstí Míru.

Letošní ročník se uskutečnil v rámci projektu Čistá dvojka a zaměřil se především na informace o čistotě a snahu o větší zapojení občanů do péče o životní prostředí.

Společnost Komwag, a.s. předvedla nejnovější prostředky čistící techniky a některé ze strojů si návštěvníci mohli osahat a poznat je i s odpovídajícím odborným výkladem.

K vidění byly například svozové vozy Renault s nástavbami RosRoca, zametací vozy Bucher nebo mobilní vysokotlaká čisticí jednotka vhodná k odstraňování žvýkaček, mytí grafitti nebo mytí odpadkových košů a popelnic. Novinkou v technickém parku pražského Komwagu jsou čtyřkolky Yamaha pracující v agregaci s vysavači drobných nečistot.

Návštěvníci, kteří uspěli v některých pořádaných soutěžích, mohli shlédnout celý Den

s Komwagem z ptačí perspektivy díky přistavené vysokozdvižné plošině.

Partnerem projektu byla společnost EKO-KOM, a.s., která připravila zajímavý interaktivní a vzdělávací program pro děti a teenagery. V jeho rámci proběhla celá řada soutěží a her spojená s výukovým programem třídění odpadů.

V průběhu celého dne vystupovala skupina bubeníků Marimba Club a představila se také Bubble Show Matěje Kodeše.

 

Celý článek je otištěn v čísle 7/09 časopisu Komunální technika.

Autor:  Ing. Roman Paleček

 

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down