01.11.2009 | 12:11
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Hlavní myšlenkou nabídka technologických celků

Zpracování biologicky rozložitelného odpadu bylo nosným tématem Dne komunální techniky, který uspořádala koncem května v areálu tábořiště Soukeník v Sezimově Ústí společnost SOME Jindřichův Hradec. Obdobné akce pořádá společnost SOME Jižní Morava již po několik let, ale v Čechách proběhla vůbec poprvé

Společnost SOME to ovšem zdaleka není pouze kompostování, na své si přišli zástupci měst a obcí vybírající techniku pro práci v komunální sféře v každém ročním období. Ta jim byla představena a poté i předvedena v praktických ukázkách. Nešlo pouze o defilé náhodně svezených strojů, mechanizace byla sestavena do logicky navazujících technologických linek.

Náhodný nebyl ani výběr města Sezimovo Ústí, pod jehož záštitou a ve spolupráci se Správou města se akce konala. Jak uvedl v uvítacím projevu starosta města Ing. Bedřich Beneš, Sezimovo Ústí bylo projektováno jako zahradní město s množstvím zeleně, osmi kilometry živých plotů, řadou travnatých ploch a stromů. To vše vyžaduje pečlivou údržbu a k té je moderní technika nezbytná.

 

Návštěvníky, kterých se v tábořišti Soukeník sešlo okolo tří stovek, poté přivítal také generální ředitel společnosti SOME Ing. Bohdan Soukup. V krátkosti shrnul historii a vývoj společnosti od data jejího založení v roce 1995. Ten byl zcela jistě bohatý na události, od původní orientace na prodej a servis menší zemědělské a lesnické techniky a ročního obratu 45 milionů korun se z původních šesti společnost rozrostla na dnešních 200 zaměstnanců (včetně postupem doby založených dceřiných společností) a v loňském roce dosáhla obratu 1,3 miliardy korun. „Takovýchto čísel by se nedalo docílit bez orientace na zákazníka, kterému nabízíme nejen široké portfolio techniky, ale i její precizní servis organizovaný ve střediscích pokrývajících celé území republiky i nabídkou možností financování,“ řekl Ing. Bohdan Soukup.

 

Zúčastněné krátce přivítal také ředitel divize lesnické a komunální techniky Ing. Martin Hejlíček. „V moravském regionu se obdobná akce uskutečnila již několikrát, ale chtěli jsme ji udělat dostupnější i pro zájemce z jiných částí ČR. Rozhodně nejde jen o nabídku jednotlivých strojů, ale vymyšlených celků. Víme, že podobných předváděcích akcí, byť možná ne v tak velkém rozsahu, probíhá každým rokem několik, proto se návštěvníky snažíme zaujmout také nejen kvalitním pohoštěním, ale i uspořádáním přednáškového bloku, v jehož rámci vystoupí odborníci na tématiku zpracování biologicky rozložitelných odpadů, ale i možností využití dotačních prostředků z Operačního programu životního prostředí a pochopitelně po celý den jsou k dispozici naši produktoví manažeři, kteří rádi zodpoví jakékoli otázky týkající se předvedené techniky,“ zaznělo v jeho projevu.

 

Celý článek je otištěn v čísle 7/09 časopisu Komunální technika.

Autor:  Ing. Roman Paleček

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down