06.06.2012 | 02:06
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Motory určené profesionálům

Stále více výrobců strojů, které jsou každý den vystaveny náročným pracovním podmínkám, volí jako pohon pro svou techniku motory Vanguard™. Přední světový výrobci spolupracují a podílejí se společně s Briggs & Stratton Commercial Power na tvorbě komplexních řešení pro pohon komerčních aplikací.

Motory Vanguard™ tak svoji konstrukcí, vysokými užitnými vlastnostmi, kvalitou a spolehlivostí, přispívají ke zvýšení celkové produktivity stroje již od počátku jeho práce do konce. To následně přináší i zásadní redukci nákladů na servis a údržbu a eliminuje zbytečné a neplánované odstávky stroje.

V mnoha oborech

Stroje, které jsou vybaveny profesionálními motory Vanguard™, pracují ve velmi rozmanitých oblastech lidského podnikání.
Příkladem může být malá stavební mechanizace, profesionální stroje s motory Vanguard™ pomáhají také s péčí o zeleň, dřeviny nebo celoroční údržbou veřejných ploch a komunikací. Profesionální záchranné i hasičské sbory pracují s technikou, které je poháněna motory se značkou Vanguard™, které patří do širokého portfolia motorů a produktů americké společnosti Briggs & Stratton.
Nebude proto velkým překvapením, že s těmito motory se setkáme i u univerzálních nosičů nářadí. Příkladem mohou být stroje značky MultiOne italského výrobce CSF srl. Motory Vanguard™ zde pohánějí některé ze strojů M Series (M20D, M23B).

Vanguard™ V-Twin

Představme si podrobněji profesionální motor Vanguard™ V-Twin, který pohání stroj MultiOne M23B. Motor je ve vertikálním provedení s hrubý výkon dosahuje 17,2 kW (23 k) při 3600 ot.min-1 a je uváděn v v souladu s normou SAE J1940.
Tento čtyřtaktní benzinový vzduchem chlazený dvouválec má válce uspořádány do V. Technologie OHV se stará o bezchybný chod ventilového rozvodu motoru. Zdvihový objem tohoto modelu (3867) je 627 cm3. Ventilátor motoru je fázově modulovaný. Celková konstrukce, použité materiály klíčových dílů a součástí, tvar a konstrukce krytu, byly zvoleny tak, aby motor při práci i v náročných pracovních podmínkách, dosahoval trvale nižších provozních teplot včetně jeho olejové náplně. Výsledkem je prokazatelné prodloužení celkové životnosti motoru i zvýšení jeho výkonu. Samozřejmostí je použití prémiových kuličkových ložisek nebo plně tlaková mazací soustava s olejovým filtrem.
Motory Vanguard™ V-Twin jsou vyráběny jako vertikální nebo horizontální, s hrubým výkonem od 10,4 kW (14 k) do 17,2 kW (23 k) při 3600 ot.min-1 (SAE J1940).

Široký sortiment

Kromě zmíněných motorů firma Briggs & Stratton dodává také prémiovou řadu jednoválcových horizontálních motorů s výkonem od 4,1 kW (5,5 k) do 9,7 kW (13 k), vzduchem chlazených dvouválcových motorů Vanguard™ Big Block s hrubým výkonem od 18,6 kW (25 k) do 26,1 kW (35 k) a tříválcových vodou chlazených motorů s hrubým výkonem od 17,5 kW (23,6 k) do 25,3 kW (34 k). Parametry některých výrobků jsou uvedeny v tabulkách.

První s tříletou zárukou

Od 1. července 2010 je poskytována na celý sortiment vzduchem chlazených benzinových motorů motorů Vanguard™ tříletá omezená globální záruka vztahující se na běžné (nekomerční) i profesionální (komerční) aplikace.
Na základě dlouhodobého vývoje a sledování kvality i vyhodnocení výsledků mnoha dlouholetých testů dospěla firma k rozhodnutí poskytnutnout tuto záruku i v globálním měřítku. Společnost Briggs & Stratton Corporation se tak stala prvním výrobcem malých čtyřtaktních komerčních motorů poskytujících tento benefit i pro profesionální použití.

Servis a díly

Briggs & Stratton není jenom světový výrobce motorů, ale nabízí a poskytuje i komplexní služby v oblasti distribuce náhradních dílů a servisu motorů Vanguard. Filozifií firmy je mít pro své zákazníky nejlépe vyškolené techniky, nejrychleji reagovat na požadavky zákazníků a mít krátké doby oprav u zákazníků.
V České republice existuje rozsáhlá specializovaná servisní síť Briggs & Stratton zaměřená na komerční aplikace a motory Vanguard™. Tato síť vyškolených specialistů a profesionálů zajišťuje pro zákazníky záruční i pozáruční servis, prodej náhradních dílů a také i poradenský servis.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down