08.10.2012 | 11:10
Autor:
Kategorie:
Štítky:

V Českých Budějovicích také komunální stroje

Na přelomu srpna a září se již tradičně uskutečnil v Českých Budějovicích další ročník mezinárodního veletrhu Země živitelka. Na tentokrát šestidenní akci se vystavovatelé a návštěvníci sešli již po devětatřicáté. Výstava pořádaná ve spolupráci s Ministerstvem zemědělství, Ministerstvem pro místní rozvoj, Agrární komorou a Potravinářskou komorou ČR je určena především pro zemědělce a zástupce potravinářského průmyslu, nicméně jako každý rok, tak i letos se zde objevovaly exponáty zastupující komunální techniku.

V rámci výstavy se letos prezentovalo 350 vystavovatelů včetně zástupců z Austrálie, Belgie, Běloruska, Dánska, Finska, Francie, Itálie, Německa, Norska, Polska, Rakouska, Řecka, Slovenska, Slovinska, Srbské republiky, Ukrajiny a USA.
Nutno říci, že po jarním brněnském veletrhu Techagro, kde z dovozců techniky nechyběl prakticky nikdo, vsadili tentokrát generální importéři ve většině případů spíše na prezentaci regionálních jihočeských obchodních zástupců, případně své expozice oproti minulým ročníkům výrazně omezily.
Takovým případem byla například obchodně i technicky provázaná společná výstavní plocha firem Bonas, I-Tec Czech, HS+ a Agriimport. Té sice dominovaly traktory Kubota, ale nechyběly ani užitková vozidla Piaggio dovážená společností I-Tec Czech, které společnost Bonas (dovozce traktorů Kubota) v jižních Čechách nově nabízí, jednoosé nosiče Kersten a další stroje. Traktor Kubota M8540 byl kompletně vybaven spodní výztuhou, čelním nakladačem a rampovačem Hauer, které na český trh dodává firma HS+. Ta se s další technikou (válcové zametače pro traktory Adler, sněhové radlice Hauer a Vestas Hydromann a další) prezentovala též v expozici společnosti Daňhel, kde si bylo jinak možné prohlédnout především techniku značky John Deere.
Komunální technika nechyběla ani na ploše „domácího“ českobudějovického Agrozetu. Zastupovaly jí mimo jiné malotraktory Agromehanika a tradičně také produkty jičínské společnosti Seco Group, které jsou velice úspěšným obchodním artiklem.
Novinkou na českém trhu jsou malotraktory Yanmar (dovozce Yanmar Česká republika) a nemohly tedy chybět ani v Českých Budějovicích, kde se představily společně s traktory Deutz-Fahr.
Nového obchodního zastoupení pro ČR se dočkaly sekačky s nulovým poloměrem otáčení Hustler, které si mohli návštěvníci prohlédnout na ploše společnosti SOME JH.
A v Českých Budějovicích nechyběly samozřejmě ani traktory Zetor. Model Zetor Forterra HSX byl oceněn Zlatým klasem, další ze Zetorů (Forterra 125) se představil v agregaci se šípovou sněhovou radlicí z produkce tuzemského výrobce, společnosti Agrometall.
Tuzemětí výrobci techniky měly na výstavě Země živitelka již tradiční zastoupení v podobě jednoosých nosičů nářadí DAKR, o jejichž videoprezentaci byl stále velký zájem, i když v některých dnech návštěvě výstavy letos počasí příliš nepřálo.

Popisek:

Kompaktní traktory Yanmar řady EF s výkonem 26,5 až 35 koní pracují s mechanickou nebo hydrostatickou převodovkou

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down