08.10.2012 | 11:10
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nová značka jednoosých strojů na českém trhu

Dlouholetá tradice a německá preciznost – to je jednoduchá charakteristika strojů značky Kersten. Od založení firmy v roce 1918 se předchůdci dnešního majitele věnovali prodeji a servisu zemědělských a komunálních strojů a v roce 1986 spatřil světlo světa první jednoosý mechanický zametací stroj.

Moderní výroba dnes využívá pokrokové pracovní postupy a společnost Kersten se adaptuje na tak zvaný PPS systém (Product Planning System), a to jak v zájmu dosažení nejvyšší kvality, tak pro zvýšení výroby a zkrácení dodacích lhůt.
Všechny rozhodující díly si vyrábí společnost Kersten sama a na závěr výrobního cyklu jsou jednotlivé komponenty strojů ručně smontovány, seřízeny a před uvedením na trh je důkladně zkontrolována jejich funkčnost. Ročně Kersten vyrobí více než 4500 strojů.

Pro komunál i zemědělství Společnost Kersten je známá jako přední výrobce jednoosých nosičů, ale i dalších strojů pro komunální a zemědělské použití. Z široké nabídky výrobků lze jmenovat:
• hydraulicky poháněné mechanické smetáky v šířkách záběru do 3 m;
• kartáče ze spirálového drátu vhodné pro likvidaci plevelů a náletových rostlin například z chodníků a podobných míst;
• sněhové radlice s mechanickým a hydraulickým ovládáním a s možností sklopení vlevo či vpravo;
• odstředivá rozmetadla se zásobníkem o objemu 70 litrů a záběrem plynule nastavitelným od 0,5 do čtyř metrů nebo válcové sypače různých šířek;
• adaptér na odfuk a sběr listí s možností přední nebo zadní agregace;
• nejnověji Kersten společně s nizozemskou společností Rolugro zařadil do výroby kartáče pro údržbu umělých trávníků, a to pasivní, třídílný se záběrem 3 m a aktivní s protiběžným pohybem kartáčů, kde záběr je 100 a 125 cm.

Dvě řady jednoosých nosičů Základním prodejním artiklem společnosti Kersten jsou však dvě řady jednoosých nosičů – K-Line a UBS-Line. Jejich nespornou výhodou je hydraulický pohon pojezdu i pracovního nářadí.
Řada K-Line zahrnuje čtyři modely, osazené čtyřtaktními motory Honda s výkony od 6,5 do 9 koní. Pro přenos výkonu u všech variant se využívá hydraulika vlastní konstrukce. Pojezd je plynule regulovatelný v rozmezí rychlostí od nuly do šesti kilometrů za hodinu, a to dopředu i dozadu. Nářadí na celou řadu K-Line je připojováno rychloupínáním. Ovládací konzole je výškově nastavitelná a vybavena tlumením vibrací.
Řada UBS-Line zahrnuje stroje vyšší výkonnostní kategorie, jež jsou osazeny motory Briggs & Stratton, či vznětovými Hatz Diesel. Výkon se pohybuje mezi 9 až 18 koni a technika si poradí i se svahy 45°. Výhodou těchto strojů je kromě zmiňované spolehlivosti i jednoduchý a kompaktní stavebnicový systém, který nabízí skvělou manévrovatelnost a konfiguraci pro téměř každé použití.
Díky svým vlastnostem jsou tyto stroje ideálně použitelné i na méně přístupných plochách, městských nádvořích, zahradách, chodnících a jiných plochách, nevhodných pro větší techniku.

Posila v sortimentu

Nově se tyto stroje budou dodávat i do České republiky a pod svá křídla je schová firmy Bonas, s. r. o., z Milevska. Díky rozšíření nabídky o techniku Kersten tak společnost Bonas nabízí velmi široký sortiment pro každého zákazníka.
Samozřejmostí je poskytování servisu prodávaných značek a nabídka náhradních dílů. Bonas si tak rozšíří portfolio nabízených výrobků a českému trhu nabídne další značku jednoosých nosičů nářadí.

Popisek:

Stroje řady UBS-Line poskytují dostatečný výkon i při použití sněhové frézy

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down