09.07.2013 | 10:07
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Vedatné košt technike po hanácko

Předvádění pomocníků především pro komunální, zahradní a parkovou údržbu, které pořadatelé ze společnosti Daniš Davaztechnik pojmenovali Hanácké sekání, se opět po roce odehrálo ve firemním areálu v Přerově-Lověšicích. Kromě široké nabídky strojů, které bylo možné i vyzkoušet, se v cateringovém stanu koštovala pestrá paleta občerstvení.

Vzhledem k tomu, že přehlídka kromě posledních dvou dubnových dnů přesahovala i do prvního máje, nechyběly mávátka a balónky jako recesistická vzpomínka na oslavy Svátku práce. A protože bylo na každém kroku slyšet „hanáčtinu“, použili jsme ji i v titulku.

Inspirace pro nákup „Dny otevřených dveří má skoro každý, proto jsme nazvali naši akci podle zdejší oblasti. V nabitém kalendáři jsme využili hned po souběžně konaných akcích – veletrzích Urbis, Flora a valné hromadě Sdružení veřejně prospěšných služeb – svátkem rozdělený týden. Dubnové dny byly vyhrazeny především odborníkům, na prvního máje jsme pozvali širokou veřejnost. Překvapilo nás, že i ve svátek dorazili s rodinami mnozí zástupci měst a obcí,“ řekl nám za pořadatele Luděk Daniš.
K dispozici byla prodejna o rozloze zhruba 500 m2 s menší technikou a náhradními díly. Venkovní expozice nabídla vesměs profi stroje včetně zelené plochy s terénním „hrbem“ pro ukázky a testování jednotlivých strojů. Návštěvníci se mohli seznámit například s technikou Stiga, Seco GROUP, Kubota, Energreen, MultiOne, Köppl, Honda...
„Hanácké sekání pojímáme jako setkání se stávajícími a novými partnery. I když jsme několik strojů prodali, je jasné, že málokdo přijede rovnou nakoupit. Proto nabízíme spíš inspiraci pro budoucí pořízení techniky,“ vysvětlil Luděk Daniš a doplnil: „V poslední době sledujeme rapidní pokles prodeje ručně vedených sekaček ve prospěch malých žacích traktorů. Rozdíl cen mezi těmito kategoriemi je již minimální, a tak v souladu s tímto trendem nabízíme v prodejně již zhruba třicet žacích strojů s volantem.“

Žací stroje z Jičína

Firma Seco GROUP přivezla žací traktory se sběrem a mulčovače pro vysokou trávu i náletové dřeviny. U loňské novinky, modelu Challenge pro pozemky o rozloze do 8000 m2, vyzvedl zástupce jičínského výrobce Ing. Zdeněk Pelc především v této kategorii bezkonkurenčně největší koš o objemu 300 litrů a rychlost, která dosahuje až 12 km/h. Velmi malý je i poloměr otáčení. Šikmo zavěšené žací ústrojí se šířkou záběru 92 cm bez kopírovacích koleček za sebou nezanechává stopy při obsekávání překážek.
„Přivezli jsme i žací traktor Starjet z limitované série k 125. výročí založení továrny. Pohonem jsou úsporné profi motory Briggs & Stratton Vanguard o výkonech 16, 18 nebo 21 koní a součástí výbavy je profesionální převodovka s uzávěrkou diferenciálu. Koš je na 300 litrů. Možná je agregace dalších adaptérů pro celoroční využití. Kvalitu jsme u příležitosti výročí podpořili příznivou cenou, která činí 99 000 korun včetně daně,“ dodal Ing. Pelc.
K vidění zatím nebyla avizovaná novinka, profesionální stroj Goliath s pohonem 4 x 4 a záběrem 92 nebo 110 cm pro údržbu zanedbaných náletových ploch. První Goliath opustil linku v půli května a dnes již pracuje u prvních uživatelů.

Vše pro města a obce „Společnost Daniš Davaztechnik byla loni nejlepším prodejcem techniky Kubota v České republice s obratem kolem deseti milionů korun. Z celkového počtu sta profesionálních žacích traktorů jich prodala 12, k tomu 10 traktorů. Novinkou je jednoduchý malý zemědělský traktor Kubota L 5040 FST s motorem o výkonu 50 koní a 16 rychlostmi vpřed a vzad, reverzem pod zátěží a čtyřmi rozsahy od rychlé po superplazivou rychlost. Průjezdná šířka je podle pneumatik kolem 1400 mm. Další novinkou Kuboty jsou tři modely terénních užitkových vozidel,“ prozradil nám Pavel Lorek ze společnosti Bonas, jež je výhradním zástupcem pro komunální a zemědělskou techniku Kubota v České republice.
Firma Energreen Projekt představila kloubový zametač španělské výroby 120 Articulada 4 x 4 se samostatným pohonem sání. Ve standardní výbavě jsou dva kartáče, lze využít i třetí. Šířka záběru se pohybuje od 1250 do 2250 mm, nádobu na smetky o objemu 1200 litrů je možné vyklápět hydraulicky do výše 1400 mm. K vidění byl i dálkově ovládaný pásový mulčovač Robogreen se šířkou záběru 1300 mm a pomaluběžný drtič a mísič odpadu ZAGO EcoGreen pro následné kompostování či spalování.
Společnost Šupa ze Slovenské republiky přivezla univerzální italské nakladače MultiOne, které zastupuje i na českém trhu. Určeny jsou k profesionálnímu nasazení ve stavebnictví, zemědělství, manipulaci s materiálem a díky širokému výběru adaptérů také pro celoroční údržbu měst a obcí.

Popisek:

Univerzální komunální kloubový nosič Stiga Titan 740 DCR s hydraulickým pohonem všech kol i příslušenství je určen pro každodenní nasazení. Motorem je dieselový tříválec Yanmar o výkonu 32 k. Vytápěná kabina může být za příplatek vybavena klimatizací

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down