09.07.2013 | 11:07
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Dvě desetiletí prodeje techniky v Týništi

Firma Agrico s.r.o. Týniště nad Orlicí slaví v tomto roce dvacet let od svého založení. Už po jedenácté uspřádala v posledním dubnovém týdnu prodejní a výstavní dny pro stálé i nové zákazníky.

Firma Agrico je zaměřena na prodej a servis zemědělské a komunální techniky, přičemž využití strojů se též částečně prolíná. A to například v případě traktorů, které lze samozřejmě využívat v obou sférách.
Agrico je významným prodejcem značky Zetor a mimoto nabízí taktéž traktory Valtra. Obě tyto značky mají svá specifika, a zejména traktory Vatra lze například v oblíbené modelové řadě N objednat v komunální verzi, tedy s pravým bočním sklem kabiny bez středového sloupku a dveří. Toto sklo je navíc vybaveno stěračem. Valtra v této úpravě je ideální například při agregaci s ramenovým vyžínačem (Agrico prodává značku McConnel) při údržbě příkopů. A samozřejmě traktory obou značek lze osadit sněhovými radlicemi do zadního i předního závěsu a taktéž zametacími kartáči dodávanými tuzemskou firmou Agrometall s níž Agrico spolupracuje. Traktory lze agregovat i s různými typy mulčovačů či štěpkovačů, které mají v Agricu v nabídce.

Novinky nechyběly Popisovanou techniku mohli vidět i návštěvníci výstavních dnů a mezi traktory shlédnout šest Valter a devět Zetorů a to včetně aktuálních modelů pro rok 2013. Ale vystavena byla i technika s výkonností nižší zato však s obratností vyšší. Jednalo se zejména o traktory Wisconsin Yukon, nebo Vinea 30 od firmy Agroservis Šálek. Mimoto má Agrico v nabídce též kompletní modelovou řadu traktorů Goldoni, která je tak různorodá, že v ní lze snadno nalézt model odpovídající potřebám zákazníka.

80 zahradních traktorů ročně V Agricu ročně prodají okolo 80 zahradních traktorů určených pro sečení travnatých ploch, velmi často fotbalových hřišť a parků. Ale pořizují si je i vlastníci větších zahrad. Tato technika je nabízena především od domácího výrobce Seco Group Jičín s nímž má Agrico velmi dobré vztahy a výhodu je i jeho blízkost výrobního závodu. Nabídka tuzemského výrobce je široká a to od často prodávané modelové řady Starjet s příznivou kombinací ceny a užitné hodnoty, až po speciály mezi něž patří například provedení CrossJet s větším rozchodem kol a možným pohonem kol obou náprav, určené pro práci v náročnějším terénu.
A v sortimentu Agrica nechybí samozřejmě ani sekačky ruční, zastoupené prémiovou značkou Honda. A pro méně náročné zákazníky jsou v nabídce i jiné značky, které nemají takový zvuk, zato příznivou pořizovací cenu.

Zahradní technika jedině z Agrica Firma Agrico má ve svém areálu velkou prodejnu zahradní techniky v níž nechybí ani sortiment nejčastěji používaných dílů, jako jsou řemeny, svíčky, žací nože, oleje, filtry atd. Tedy díly, které si uživatelé zahradní techniky běžně mění sami. Ale samozřejmě zejména pro zahradní techniku větší a též pro tu komunální provádějí i pozáruční servis.
A v nabídce je i další „drobná“ technika jako jsou elektrocentrály, štípače dřeva, kompletní sortiment zahrádkáři oblíbeného systému Vari a též i běžné nářadí.

Stalo se tradicí Na prodejní a výstavní dny zavítalo letos takřka 600 návštěvníků jimž byli k dispozici prodejci s informacemi a nechybělo ani občerstvení, protože málo platné s plným žaludkem se dojmy vstřebávají snáze. A ti co návštěvu letos nestihli mohou přijít zase za rok, neb stejně jako v minulých 11 letech bude poslední středa a čtvrtek v dubnu v Týništi nad Orlicí patřit prodejním a výstavním dnům firmy Agrico.

Popisek:

Mezi traktory Zetor nechyběly novinky pro rok 2013. Jako například tato Proxima s inovovaným designem

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down