e-SALON 2024: premiéry světových značek, komunální, užitková i nákladní vozidla

Veletrh čisté mobility, technologií a řešení pro e-mobilitu e-SALON je významnou oborovou událostí v Česku a jeho šestý ročník nebude výjimkou. Na výstavišti PVA EXPO PRAHA proběhne ve dnech 7. až 10. listopadu, kdy zaplní šest hal areálu.

Nabídne české premiéry vozů světových značek, nejnovější technologie, doprovodný program i možnost testovacích jízd ve více než 60 vozech. Letošní veletrh bude největší ve své historii.

Pestrý výběr

První den, 7. listopadu, bude e-SALON určený pouze odborné veřejnosti, od 8. do 10. listopadu bude veletrh přístupný široké veřejnosti. Návštěvníci uvidí nejvýznamnější světové značky. Nebudou chybět Škoda Auto, užitkové i osobní vozy VW, Audi, Cupra, Kia, Hyundai, Renault, Dacia, MG, Mitsubishi, Opel, Ford, Tesla a další. Přehlídku elektromobilů v halách 3, 4 a 2D doplní také veletržní nováčci, kteří se v rámci e-SALONu představí poprvé. Mezi nimi budou například elektromobily luxusní značky Alpine, Volvo, SsangYong, dále BYD, Nio, Dongfeng nebo Voyah.

Nákladní trucky a užitková vozidla přivezou na výstaviště značky Daimler, Volvo, Renault, Tatra, Nextem, IVECO a další. K vidění budou i komunální a užitková vozidla společností Eurogreen CZ, Univer Mobility, Alfa Profi, TPCI, Eco Cars či Profigrass, která zaplní celou halu 5. Pro návštěvníky tak bude připravena největší expozice nákladních a užitkových vozů, jaká se kdy na veletrhu prezentovala.

Exkluzivní české premiéry

Veletrh e-SALON je tradičním místem národních premiér mnoha modelů. Také letošní ročník umožní zájemcům první setkání s mnoha světovými elektromobily. Poprvé se představí například Elroq od Škoda Auto. Kia v české premiéře uvede svůj trumf EV3 i další novinky pro příští rok. Luxusní značka Alpine uvede model ALPINE A290, kterým vstupuje do nové éry sportovních elektromobilů. Hlavním lákadlem od Mitsubishi bude zcela nový Outlander 4 x 4.

Dvě zásadní novinky představí Opel, a to zcela nový Grandland – SUV vyšší třídy, a Frontera – atraktivní a praktické SUV střední třídy. Hyundai se bude prezentovat například modelem IONIQ 5N, Audi ukáže svůj Q6 e-tron. Renault uvede model Renault 5 E-tech, Volkswagen nabídne ze sekce osobních vozů modely Tayron hybrid, Passat hybrid, Tiguan hybrid, ID.7 Tourer, ID.3 FL a z užitkových pak ID.Buzz long a ID.Buzz GTX. U stánku Volvo Trucks pak bude vystavený model Volvo FH Aero Electric.

Hala 1 bude určená testovacím jízdám, během nichž bude pro návštěvníky k dispozici zhruba 60 modelů elektromobilů. Prostory haly 2 budou sloužit k prezentaci exponátů a technologií spojených s elektromobilitou a společností z oblasti e-TECHNOLOGY. V rámci veletrhu bude připravený i bohatý doprovodný program pro odborníky i širokou veřejnost. Stěžejním bodem pro profesionály bude 7. listopadu konference Čistá mobilita s tématem Směřování k čisté mobilitě – nové výzvy pro města a průmysl. Na přednáškách vystoupí významné osobnosti oboru z Česka i zahraničí.*

Více informací o veletrhu najdete na www.e-salon.cz

Ilustrační foto archiv/ABF

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down