28.06.2024 | 09:06
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Mezinárodní kongres s hojnou účastí a jasným závěrem

V polském lázeňském městě Karpacz na severním úbočí Krkonoš se v prostorách a areálu čtyřhvězdičkového hotelu Golebiewski  konal 22. až 24. května první Polsko-Česko-Slovenský kongres zaměřený především na problematiku odpadového hospodářství. Akce, kterou spolupořádalo se svými polskými kolegy Sdružení komunálních služeb, jehož členové se kongresu také aktivně zúčastnili, proběhla pod záštitou Ministerstva životního prostředí, Ministerstva pro místní rozvoj, Ministerstva zemědělství, Senátu Parlamentu ČR a Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR.

 Generálním partnerem kongresu byla společnost Veacom, hlavním partnerem firma Meva a dalšími partnery společnosti HAITECO CZ a Blachere Ilumination. Jako odborný partner zaštítila akci Fakulta strojního inženýrství VUT Brno.

Cílem kongresu bylo poskytnout delegátům ze všech zúčastněných zemí, kterých se celkem sjelo do Karpacze zhruba 650, příležitost seznámit se s nejnovějšími předpisy a problémy týkajícími se fungování odvětví odpadového hospodářství v jednotlivých státech a prostřednictvím osobních kontaktů si vzájemně vyměnit znalosti a zkušenosti.

V průběhu kongresu nechyběla na prostranství před hotelem výstava komunální techniky. S dalšími nabízenými produkty se mohli účastníci kongresu seznámit u organizovaných stánků uvnitř hotelu, kde měli, stejně jako ve venkovních expozicích, možnost konzultací a obchodních jednání s firmami nabízejícími širokou škálu služeb a technologií. Převládali pochopitelně vystavovatelé z domácího Polska, ale i čeští výrobci a importéři zde měli svoje zastoupení.

Jak se zálohovými systémy?

Jedním ze zásadních témat byla oblast zálohových systémů, o němž diskutovali odborníci ze všech tří zúčastněných států. V široké panelové diskuzi patnácti odborníků ze všech tří států čtrnáct povinné zálohování s řadou argumentů odmítlo jako nevhodný a nevýhodný nástroj, jeden z panelistů se zdržel hodnocení.

Více v časopisu Komunální technika 7/2024.*

1 – V rámci panelové diskuse bylo největším tématem zavedení zálohového systému na PET láhve a nápojové plechovky

2 – Kromě vystavené techniky se mohli účastníci kongresu pokochat pohledem na panoramata Krkonoš

3 - S některými nabízenými produkty se mohli účastníci kongresu seznámit u organizovaných stánků uvnitř hotelu

4 – Na výstavní ploše měli převahu importéři komunální techniky z domácího Polska

5 – Expozice firmy HAITECO CZ, která byla jedním z partnerů kongresu

6 – České výrobce zastupovala společnost raymo

7 – Nechyběla ani prezentace svahových sekaček Spider, produktu společnosti DVOŘÁK – svahové sekačky

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down