Sólo pro stroj, kam sekačka nemůže

Ucelený sortiment techniky na údržbu travnatých ploch vyrábí Honda. Mezi její nejpopulárnější stroj patří křovinořez, někdy také zvaný vyžínač, strunová sekačka nebo motorová kosa, poháněný čtyřtaktním motorem.

Každý, kdo seká trávník, dobře ví, že se s ručně vedenou nebo traktorovou sekačkou nedostane úplně všude. Jedná se například o různá zákoutí, uličky, místa v těsné blízkosti plotů, stromů a podobných překážek.

Nejenom na trávu

K dočištění těchto mnohdy obtížně přístupných ploch dobře poslouží křovinořez opatřený žací strunou. Pro posekání přerostlé trávy na louce či náletových rostlin nebo křovisek na neudržovaných místech je ho možné opatřit třízubým ocelovým nástavcem.

Pokud potřebujete prořezat bujné větve, které sahají až k budovám nebo brání průjezdu automobilům, na křovinořez rychle a jednoduše namontujete ocelový pilový kotouč. Tak získáte malou, přenosnou prořezávací pilku, se kterou můžeme dosáhnout do výšky kolem tří metrů. Další pracovní nástavec je potom možné využít na stříhání živého plotu.

Čtyři víc než dvě

Křovinořezy Honda jsou poháněné malými čtyřtaktními motory, které firma vyvinula jako první na světě. Ty mají na rozdíl od „dvoutaktů“ výrazně tišší chod, snížené vibrace a produkují až o 70 % méně emisí. Jako palivo se totiž používá běžný automobilový benzín Natural 95 bez míchání s olejem.

Tak výrobce u této techniky dosáhnul toho, že obsluha, která má motor při pracovním nasazení bezprostředně u těla, a navíc v blízkosti hlavy, není tolik obtěžovaná hlukem, vibracemi a výfukovými zplodinami. To samé platí o okolí.

Čtyřtaktní pohonný agregát má navíc velice nízkou spotřebu paliva a je téměř bezúdržbový. Hluk a vibrace jsou omezené na minimum. Spouštění stroje je snadné a bezproblémové.

Pracovní pohodlí

Kromě optimálního výkonu je velmi důležitý komfort při práci. Také na něj konstruktéři pamatovali. Proto křovinořez vybavili důmyslně navrženými polstrovanými popruhy (postrojem), které dobře absorbují vibrace a rozkládají hmotnost stroje na ramena rovnoměrně a vyváženě. Příjemně padne do ruky i ergonomicky tvarovaná rukojeť. Další značnou výhodou křovinořezů Honda je tak maximální pracovní pohodlí, díky němuž bude obsluha pociťovat minimum únavy.

Křovinořezy Honda se standardně dodávají s ocelovým žacím kotoučem, poloautomatickou strunovou hlavou, ochrannými brýlemi, zádovými popruhy, montážním nářadím, bezpečnostními kryty a praktickým vakem na příslušenství. Za příplatek lze přikoupit například pilový kotouč nebo nástavec na stříhání živého plotu s délkou lišty 55 cm.

„Univerzál“ i aku pohon

Pro zájemce, kteří hledají víceúčelovou techniku pro využití během celého roku, je k dispozici varianta křovinořezu Honda pod názvem Versatool. Ten má rozdělený náhonový hřídel tak, že se snadným způsobem stroj „rozpůlí“ a potom je k němu možné připojit sedm různých pracovních nástrojů pro sekání, řezání, stříhání, uklízení a okopávání. Navíc je tato varianta mnohem skladnější a vejde se do zavazadlového prostoru každého osobního automobilu.

Na závěr sdělení pro odpůrce techniky poháněné spalovacími motory. Také jejich požadavkům vyšla Honda vstříc. V nabídce zahradních strojů poháněných akumulátory totiž nechybí ani travní vyžínač a nůžky na živé ploty. Odpadá tahání elektrického kabelu, popřípadě startování spalovacího motoru. Stačí instalovat baterii a je možné se pustit ihned do práce. Akumulátorový program Honda si během velice krátké doby získal mnoho spokojených zákazníků.

Pro více informací o kompletním sortimentu zahradní, komunální a další techniky můžete navštívit www.hondastroje.cz.

Foto archiv/Honda*

K obrázku:

K profesionálnímu nasazení je vhodný křovinořez Honda UMK450X

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down